
Här till vänster ser en av tidigare nämnde korvar. Jag har nu äntligen lyckats föreviga en av dem innan den hamnade i magen. Vad den smakade finns det information om i tidigare inlägg. Borde väl plocka fram rökeriet snart också, det är bara det att blir en sån jävla apparat. Allt som befunnit sig inom typ en kilometers avstånd från rökprocessen luktar böckling i tre veckor, vilket bland annat innebär att man måste byta om till slabbkläder innan och helst inte ha för avsikt att träffa andra människor på ett par dagar eller så. Vi får se hur det blir. För övrigt kan jag anföra att jag under veckan bakat mitt livs första jästfria bröd. En väl uppmatad surdeg fick dra i bunken ett par dagar, löstes sedan upp i ljummet vatten och salt, mera

mjöl tillsattes och så fick det jäsa ett dygn. Utbakning, jäsning på plåten i en timme och sedan gräddning på 175 grader i en dryg timme. Därefter inrullning i handdukar och vila i något dygn. Resultatet: kungen av alla bröd, mitt herrskap. Ett aromatiskt, vackert brunt och lite segt rågbröd. Hårt i kanterna, mjukt i mitten. Perfekt med smör och prästost. Att skära en skiva av det och beundra de små luftporerna skänker en inre tillfredsställelse som gränsar till förälskelse. Här till höger ser ni hur limporna ser ut. Ingredienserna är tre till antalet: ekologiskt rågmjöl (utan några järnspikars tillsatser för att få det att jäsa bättre), vatten och salt. Och ändå smakar det så mycket? Ja, och det som smakar är råvarorna och beredningsprocessen. Vilket räcker alldeles utmärkt om det förstnämnda är av god kvalité och man verkligen tar sig tid för det sistnämnda. Var på god väg att beställa ölingrediernser på nätet också, men kom på att man ju behöver sin bankdosa till sådant. Får göra det hemma sen istället. Har även en idé om att kunna kringgå ysteriets bakterieproblem genom at blanda mjölk och filmjölk. Då kanske bakterierna från filen så att säga kan dra med sig mjölken i processen ungefär på samma sätt som jästen i en surdeg eller en förkultur på öl. Ber att få återkomma i frågan.
Om vi nu ska lämna maten för ett ögonblick, kan jag vidare anföra att det är en ganska intensiv vecka som snart läggs til handlingarna. Igår hade vi redigeringsövning från tio till sex, utan lunch. Inte för mig i alla fall, för jag hann inte äta. Och tidningssidorna som jag skulle bygga blev apfula. Det blir nog ingen multijournalist av mig :-)
Annars vi fått iväg ansökningarna om praktikplats till våren. Satt uppe i onsdags kväll och filade på mina efter ett tämligen lugnande samtal med aktuell lärare. Vi får väl se om jag får vad jag vill ha, om inte så löser det sig ändå. Jag satsade på en ganska tråkig layout, till skillnad från rätt många kursare som snajdade ihop sina på Indesign. Tror inte att det hade varit rätt grej för mig faktiskt. De söta små telefonerna som jag in före mina referensers telefonnummer fick räcka vad gäller att tänja på gränserna för min del.
Imorgon är det halloween, den helg som endast konkurrerar med nationaldagen om att vara Sveriges mest innehållslösa. Förra året var jag dock i Chicago och tillbragte alla helgons blodiga natt på en bluesklubb. När bandet spelat färdigt var det en kille där som gick runt med en snoppballong och pratade i ett kör om "fuck a bitch", tills jag slutligen fick nog och bad honom att "keep a civil toungue". "Happy halloween, thats all I have to say to you, Sherlock Holmes!", svarade killen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar