Til höger ser ni osten, efter en dryg veckas lagring. Sägas bör att jag sedan i torsdags för en ojämn kamp mot mögelsporerna och även en mindre angenäm arom av blöt handduk som smugit sig in i osten. Börjar hysa välgrundade tvivel om att denna ost någonsin kommer att ätas upp av någon, men kanske ändå kan tjäna som testobjekt för framtida ystande. Igår baddade jag den med whisky, bland annat för att råda bot på mögelangreppen men måste nog säga att det börjar kännas tveksamt. Det är rätt jobbigt att varje dag leta reda på nya rena tygstycken att slå in osten i. Hur länge måste man hålla på med det egentligen?
För att nu tala om något som definitivt går bättre kan jag berätta att jag smakade på salamin igår och den var redan, efter att ha hängt i endast fem dygn, alldeles utmärkt. Skulle tro att jag tar rätt på de båda korvarna nu och lägger dem i skafferiet eller nåt. Som ni ser lever jag fortfarande, vilket om inte annat tyder på att köttet torkat som det ska och inte blivit dåligt. Här får ni se hur salamin ser ut.
Jag har även beställt ölingredienser över nätet och igår var jag till Ica och hämtade paketet. 2kg pale ale-malt, en påse vakuumförpackade East Kent Golding-kottar och en påse London Ale-jäst. Av den sistnämnda påsen att döma har jäsningsprocessen redan satt igång (en stöt under transporten antagligen), vilket innebär att jag måste brygga ganska snart. Eller göra en förkultur. vilket dock inte påstås vara nödvändigt för så små satser. Vi får väl se hur det blir.
Annars är det mest redaktionsövning som gäller just nu. Jag battlar vidare med för mig svårbegripliga datorprogram och försöker få till mina artiklar. Imorgon kommer jag ha en intensiv reportage- och recensionsdag, som förhoppningsvis ska ge god utdelning i vår lilla tidning. Ännu kämpar jag med att få upp mina artiklar i webbavdelningen och är i detta ungefär lika självständig som ett skolbarn som sitter och räcker upp handen hela tiden. Nå, nu har jag tagit en bloggpaus i och för sig.
Två frågor - vad ska det bli för öl, och har du inte funderat på att TVÄTTA tygstyckena någon gång? :D
SvaraRadera